Tupperware contacteerde SYNTRA Bedrijfstrainingen voor de organisatie van hun Office opleidingen. Begin 2017 volgden 60 deelnemers een maatopleiding e-mailmanagement op de SYNTRA campus in Aalst. “Onze medewerkers schreven zo enthousiast in dat we een extra opleidingsdag hebben ingelast”, vertelt HR-medewerker Nadine Coppens.

“Tijdens evaluatiegesprekken polsen we jaarlijks bij onze medewerkers of ze nood hebben aan een bepaalde opleiding. Op basis daarvan stellen we elk jaar een interessant opleidingsaanbod samen”, vertelt HR-medewerker Nadine Coppens. “Vorig jaar was er veel vraag naar een opleiding Excel.”

“We kozen er toen voor om een opleidingsaanbod voor beginners en gevorderden aan te bieden. SYNTRA Bedrijfstrainingen heeft op basis van onze vragen 2 modules uitgewerkt, onze personeelsleden konden zelf beslissen welke module voor hen het meest relevant was.”

Bedrijfspolicy in de kijker

Die werkwijze bleek voor herhaling vatbaar. In 2017 koos Tupperware voor een maatopleiding Outlook, maar dan met veel aandacht voor e-mail- en tijdsmanagement: “Trainingsadviseur Kristof Mory werkte 2 modules uit die afweken van de standaardcursus. We konden zelf aangeven welke thema’s aan bod moesten komen op basis van onze bevraging van het personeel en de verwachtingen van het management.”

“Zo zagen we de maatopleiding Outlook als een goede gelegenheid om ook onze bedrijfspolicy onder de aandacht te brengen: wanneer zet je een collega in cc en wanneer doe je dat beter niet? Hoe gebruik je agendabeheer op een correcte manier?”

Opleiding buiten de deur

Alle trainingen vonden plaats op de SYNTRA campus in Aalst. “Ons bedrijf bevindt zich op hetzelfde bedrijventerrein. De medewerkers verliezen dus weinig tijd, maar kunnen wel ongestoord de opleiding volgen. Bovendien heeft SYNTRA geschikte opleidingslokalen en het nodige lesmateriaal ter beschikking.”

De aangeboden modules hadden meer succes dan verwacht: “Uit de evaluaties blijkt dat onze collega’s meteen van start gegaan zijn met wat ze geleerd hebben. Bovendien heb ik een extra opleidingsdag moeten aanvragen om iedereen een plaats te kunnen geven!”

Interesse in een Microsoft Office opleiding op maat van uw organisatie? Contacteer ons via 03 760 08 26 of info [at] syntra-bedrijfstrainingen [dot] be

MS Office

Wil u uw professionele kennis van een bepaald computerprogramma updaten? Bent u benieuwd hoe u het maximum uit een softwarepakket haalt om zo tijd te besparen en efficiënter te werken? Ontdek onze brede waaier aan praktijkgerichte Officeopleidingen en til uw kennis naar een hoger niveau.