De medewerkers van reclamespecialist Argo staan dagelijks op stellingen. “De ene dag bestickeren we vrachtwagens van 4 meter hoog, de volgende dag beletteren we een gebouw”, vertelt zaakvoerder Marc De Bock. Daarom investeerde het bedrijf in een opleiding ‘Werken op hoogte’ voor alle beletteraars.

"Ik wilde inschrijven voor de opleiding in het open aanbod, maar de voorgestelde data pasten ons niet goed. Daarom contacteerde ik trainingsadviseur Wim De Keyser die me een maatopleiding in ons bedrijf voorstelde”, legt Marc De Bock uit. Een goede keuze, bevestigt hij achteraf: “Het was echt patat derop.” 

Gedreven lesgever

Marc is zeer tevreden over SYNTRA-docent Frederik Jodts: “Hij is zeer to-the-point en gedreven. Frederik begreep meteen wat voor ons belangrijk was. Hij vroeg ons eerst op welke manier we werkten en paste de inhoud van de training daaraan aan. Als we bijvoorbeeld een vrachtwagen beletteren, dan maken we de stelling niet vast aan de camion. De lesgever toonde ons waarop we in dat geval moesten letten.” 

Bruikbare tips

Tijdens de opleiding leerde het team meer dan enkel werken op hoogte: “De docent legde ook aandachtspunten bloot op het vlak van algemene veiligheid. Hij legde uit hoe we onze eigen camionette het beste in- en uitladen en toonde het belang aan van goede signalisatie”, vertelt Marc. “Doordat we kozen voor een maatopleiding kregen we bruikbare tips voor onze specifieke situatie.” 

Veel geleerd over veiligheid

Voor reclamebedrijf Argo is veiligheid van het personeel erg belangrijk. “Daarom heb ik zelf deelgenomen aan de opleiding”, zegt Marc. “Als zaakvoerder is het mijn verantwoordelijkheid om de veiligheid van mijn medewerkers te garanderen, dus ik wilde weten welke maatregelen belangrijk zijn. Ik voelde me tijdens de training gesteund door de expertise van de lesgever en heb enorm veel bijgeleerd over veiligheid.”

Onklopbaar voorstel

“Bovendien bleek de prijs van een maatopleiding vergelijkbaar met de open trainingen. Daarom ben ik ervan overtuigd dat deze formule van SYNTRA Bedrijfstrainingen qua prijs/kwaliteitsverhouding onklopbaar is”, besluit een tevreden Marc De Bock.

 

Veilig werken op hoogte?
Bekijk het overzicht van opleidingen in Aalst, Gent, Otegem en Sint-Niklaas.

Interesse in een veiligheidsopleiding op maat van uw organisatie?
Contacteer ons via 03 760 08 26 of info [at] syntra-bedrijfstrainingen [dot] be