Heeft u het gevoel met 101 dingen tegelijk bezig te zijn? Vindt u zelden de tijd om te focussen op essentiële taken? Dan is de cursus Timemanagement iets voor u. 

Een overvolle agenda, tijdsgebrek en stress gaan hand in hand. Als u beter leert omgaan met uw tijd, zal u minder last ondervinden van stress, weet docent Inge Provost 

Is het mogelijk om op 2 dagen tijd te leren om hoe u uw tijd beter beheert? 

Inge Provost: “Zeker en vast. De eerste opleidingsdag geef ik heel wat concrete tips om je tijd, maar ook je aandacht beter te beheren. Dat zijn eenvoudige dingen die ervoor zorgen dat je minder gestresseerd bent. 

Als het druk is, proberen we bijvoorbeeld zoveel mogelijk dingen tegelijkertijd tot een goed einde te brengen. Maar daarbij moeten we voortdurend onze aandacht verplaatsen. Multitasking slurpt energie op en is een van de belangrijkste redenen waarom mensen zich zo uitgeput voelen op het einde van een werkdag.”

Geven die tips meteen resultaat?

“Vaak wel. Op het einde van de eerste lesdag vraag ik alle deelnemers om te proberen enkele tips toe te passen. Tijdens de tweede opleidingsdag zijn cursisten vaak verrast over het effect van kleine aanpassingen. 

De tweede dag bekijken we vooral naar factoren die ons stress bezorgen. Op basis van die inzichten zoeken we samen naar oplossingen. Dat is vaak een verrijkende uitwisseling waarbij deelnemers ook kunnen leren van elkaar.”

Tot wie richt de cursus zich vooral?

“Eigenlijk is het voor iedereen interessant. De groep bestaat vaak uit een boeiende mix van jong en oud, maar ook cursisten uit uiteenlopende sectoren, zowel van grote bedrijven als kmo’s. In een groot bedrijf worden bepaalde zaken anders aangepakt dan in een kmo. Daardoor leer je als deelnemer je werkorganisatie te bekijken vanuit een heel ander perspectief.” 

Wilt u uw tijd in eigen handen nemen? Bekijk hier data en locaties van onze opleiding Timemanagement en omgaan met stress.

Verkiest u een persoonlijke coaching of een training op maat? Contacteer ons via 03 760 08 26 of info [at] syntra-bedrijfstrainingen [dot] be.