Begin juli namen 280 personeelsleden van chocolatier Godiva deel aan de veiligheidsdag die het bedrijf liet organiseren door SYNTRA Bedrijfstrainingen. “We kunnen terugkijken op een heel geslaagde eerste Safety Day", liet Anneke Oude Kotte, Learning and Development & Internal Communications Manager bij Godiva, ons weten. "Het was een toffe samenwerking met een interessant programma en een vlekkeloze organisatie.”

"Ik wist niet dat SYNTRA Bedrijfstrainingen de volledige organisatie van een veiligheidsdag op zich nam. Tijdens het eerste gesprek met Kristof waren we erg onder de indruk van zijn aanpak. We hebben samen de thema's bepaald die aan bod moesten komen, Kristof zorgde voor de lesgevers, de locatie, de catering en alle logistiek. " 

Een veiligheidsdag met teambuiding

Preventieadviseur Monique De Neef: “Veiligheid is een topprioriteit bij Godiva. Het is ook belangrijk dat werknemers weten hoe ze zelf de veiligheid op de werkvloer kunnen vergroten. Dat was de opzet van onze eerste Safety Day. Daarnaast wilden we er een leuke dag van maken waarbij alle personeelsleden, arbeiders en bedienden, elkaar konden ontmoeten in een informele sfeer." 

Alle personeelsleden namen deel aan interactieve workshops over 6 veiligheidsthema's: reanimatie, brandblussen, ergonomie, onveilige situaties bespreekbaar maken, omgaan met stress en veiligheid in het verkeer. Die workshops werden uitgewerkt en gegeven door 12 docenten.

Interactieve workshops

Monique: "We stelden goed gevuld programma samen waarbij al onze medewerkers konden proeven van verschillende onderwerpen. We kozen voor een formule met korte sessies en onderwerpen die relevant op het werk en thuis." 

"Bovendien zorgden we voor actieve sessies waarin personeelsleden elkaar beter leerden kennen. Iedereen was zeer positief over de dag en veel collega's vertelden me dat ze heel wat hebben bijgeleerd."

Logistiek en catering 

Voor Godiva was een goede catering en een mooie locatie belangrijk. "Onze campus in Asse biedt wel wat mogelijkheden voor een opleidingsdag", legt trainingsadviseur Kristof Mory van SYNTRA Bedrijfstrainingen uit. "We hebben er voldoende lokalen voor interactieve workshops en kunnen er zelf de catering verzorgen. Zo nemen we de volledige logistiek uit handen van bedrijven die een veiligheidsdag willen organiseren."

Geslaagde formule

Een geslaagde formule, volgens Anneke Oude Kotte: "Chapeau! De samenwerking was zeer vlot en op de dag zelf verliep alles pico bello: de workshops, het eten, drinken, logistiek. Voor ons is dat voor herhaling vatbaar." 

 

Interesse in een veiligheidsdag op maat van uw organisatie? Contacteer ons via 03 760 08 26 of info [at] syntra-bedrijfstrainingen [dot] be

Dit bericht gaat over: Veiligheidsdag, Safety Day