Op zoek naar extra chauffeurs met rijbewijs C/CE en vakbekwaamheid (code 95)? Dan bent u bij SYNTRA Midden-Vlaanderen aan het juiste adres. Onze competentiecoach gaat samen met u op zoek naar een kandidaat-chauffeur.

Voordelen voor uw bedrijf

Vrachtwagenbestuurder is een knelpuntberoep. Doordat weinig jonge chauffeurs instromen, vergrijst deze beroepsgroep. Vandaag is meer dan 70% van de chauffeurs ouder dan 45 jaar.

 

Het IBO-traject is een interessante manier om nieuwe chauffeurs te vinden. Als werkgever kan u kandidaat-chauffeurs opleiden en zo de competenties aanleren die u onmisbaar acht.

 

Tijdens het traject behaalt de kandidaat zijn rijbewijs C/CE met vakbekwaamheid. Deze kosten hoeft u niet te betalen. Pas als de kandidaat succesvol zijn rijbewijs behaald heeft, kan de arbeidsovereenkomst starten.

Hoe werkt het?

  1. Onze coach gaat samen met u op zoek naar een geschikte kandidaat-chauffeur. We bepalen samen het gewenste profiel voor uw chauffeur.
     
  2. Na het afsluiten van een IBO-contract volgt de werkzoekende een opleiding van 1 tot 6 maanden in uw bedrijf. De duur hangt af van het profiel en de vaardigheden van de kandidaat. U zorgt voor een mentor die een kandidaat-chauffeur onder de vleugels neemt.

  3. Tijdens de periode van het IBO-contract behaalt de kandidaat zijn rijbewijs C/CE met vakbekwaamheid. Deze kosten hoeft u niet te betalen.
     
  4. Heeft de nieuwe medewerker alle vaardigheden onder de knie en heeft hij zijn rijbewijs behaald? Dan gaat hij bij u aan de slag met een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur.

Interesse? Wij geven u graag meer uitleg over dit project en de voordelen van een IBO-traject voor uw bedrijf. Contacteer Wim De Keyser, wim [dot] de [dot] keyser [at] syntra-bedrijfstrainingen [dot] be of 0476 41 02 76.

Wat is IBO?

IBO of Individuele Beroepsopleiding maakt het aanwerven van een onervaren werkzoekende aantrekkelijk voor uw bedrijf. De voorbije jaren werden heel wat werkzoekenden opgeleid tot chauffeur goederenvervoer dankzij zo’n  IBO-traject. 

Samenwerking VDAB en SYNTRA Midden-Vlaanderen

Op 29 mei 2017 heeft VDAB een raamovereenkomst gesloten met SYNTRA Midden-Vlaanderen voor het uitbesteden van de IBO-trajecten gekoppeld aan een opleiding Rijbewijs C/CE met vakbekwaamheid in de regio Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Brussel.