Zowel in de bouw, als in de veiligheidssector, de industrie en bij de overheid zijn er tal van innovatieve toepassingen waarin een dronepiloot een belangrijke rol zal spelen in de toekomst. Om een drone of RPA (Remotely Piloted Aircraft) te besturen, moet u een pilootopleiding volgen. Op 20 april start de eerste opleiding tot drone piloot in Gent en er zijn nog enkele plaatsen vrij.

De voordelen van onze drone opleiding op een rijtje:

Samenwerking met luchtvaartschool BAFA

De opleiding wordt gegeven door ervaren instructeurs van luchtvaartschool BAFA. Eerst volgt u 32 uur theorielessen.

"Die zijn erg belangrijk", vindt opleidingshoofd Jochen Walschaers van vliegschool BAFA. "Op 8 avonden leer je wat mag en niet mag met een drone. We gaan daar dieper in op privacy en leggen de wetgeving grondig uit. Zo vermijd je dat je later in problemen zou geraken als je het toestel gebruikt."

Na de theorielessen krijgt u toegang tot een oefendatabase met examenvragen. Uw lesgever zorgt ook voor de nodige documenten voor de aanvraag van uw examen bij het Directoraat Luchtvaart.

Fantastische dronecage

Onze campus beschikt over een fantastische dronecage met de perfecte afmetingen om uw onbemand vliegtuig te leren besturen.

"Als alle automatische systemen zoals gps werken, dan is het kinderspel om een drone te besturen. Maar soms gaat er iets mis en dan moet je een noodprocedure toepassen. Op die situaties oefenen we tijdens de praktijklessen", vertelt Jochen Walschaers van vliegschool BAFA.

"Daarbij focussen we op take-off en landen. Vervolgens zetten we de ondersteuning uit zodat je zelf je weg moet zoeken met een drone. Dat zal je later helpen als er iets misgaat tijdens een vlucht."

Als cursist krijgt u praktijklessen in groepjes van maximum 3 personen.

Drone inbegrepen

Bij de opleiding is een drone ter waarde van 100€ inbegrepen.

  • Dit toestel is speciaal ontworpen om de basisreflexen onder de knie te krijgen.
  • Het is opgebouwd uit stevig materiaal en kan tegen een stootje.
  • Het kan volledig manueel gevlogen worden zodat dit een uitstekend oefentoestel is voor beginners en experten.
  • Bovendien kent de lesgever het toestel goed en heeft hij voor dit model altijd vervangmateriaal bij om iets te repareren als dat nodig zou zijn na een crash.

Na de opleiding volgt een examen bij het Directoraat Luchtvaart.

Geslaagd? Dan ontvangt u een licentie die levenslang geldig blijft als u voldoende uren vliegt op tweejaarlijkse basis.

Overtuigd?

Onze volgende opleiding Drone piloot start op 14 september in Sint-Niklaas. Snel zijn is de boodschap, want er zijn maar enkele plaatsen meer vrij.

Grafische software

Grafische vormgevingWil u meer te weten komen over het tekenen van realistische 3D-modellen?

Maak kennis met onze boeiende opleidingen op maat voor (medewerkers van) architecten, (technisch) tekenaars, ontwerpers en ontwikkelaars.

U krijgt praktische tips en tricks die u op uw eentje nooit te weten komt.