Energieverbruik is een grote kostenpost die forse besparingen kan opleveren. Dat geldt ook voor het verbruik van perslucht. SMC heeft al vele jaren ervaring op het gebied van Energy Saving in pneumatiek. Deze kennis willen wij graag met u delen en dat is dan ook het uitgangspunt van deze training.

In deze training wordt de gehele installatie vanaf de compressor tot en met de pneumatische actuatoren met u doorgenomen. U leert in deze training met een ‘energiezuinige blik’ naar de installatie te kijken. De knelpunten die u tegen kan komen worden behandeld, als ook de maatregelen die genomen kunnen worden om het persluchtverbruik terug te dringen.

Na afloop van deze training heeft u kennis opgedaan om een machine en/of installatie op een zo energiezuinig mogelijke manier te ontwerpen. Daarnaast kunt u in een bestaande machine en/of installatie die onderdelen aanpassen die voor een vermindering van het persluchtverbruik kunnen zorgen. Gedurende de training worden ook verschillende software tools behandeld die u in de dagelijkse praktijk helpen met het energiezuinig ontwerpen. Deze training wordt afgesloten met een eindtoets. De deelnemer ontvangt een certificaat bij het behalen van deze toets.

Wat en voor wie?

Voor wie

Deze training is bestemd voor engineers en technici die hun inzicht en vaardigheid in het energiezuinig ontwerpen van pneumatische installaties en applicaties verder willen ontwikkelen en verbreden. Ook als u werkt met bestaande installaties en het persluchtverbruik wilt terugdringen, dan biedt deze training u voldoende aanknopingspunten.

Waar en wanneer?

De opleiding Energy Saving in pneumatische installaties is momenteel uitsluitend beschikbaar op maat.
Bepaal zelf locatie (in een SYNTRA campus, op locatie of in-company)
→ Kies zelf tijdstip en tempo
→ Wijzig het programma op basis van je concrete doelstellingen

Onze trainingsadviseurs nemen graag contact met u op met vrijblijvend advies.

Vraag een offerte aan
Programma
  • Persluchtconditionering
  • Hoe lekkages op te sporen en te verhelpen
  • Juiste keuze van componenten in relatie met het verbruik
  • Energy Saving software
  • Pneumatische schema’s energiezuinig ontwerpen
Aanvullende info

Aan het einde van de training wordt u de software ter beschikking gesteld waarmee het persluchtverbruik in uw installatie berekend kan worden. Een lunch is inbegrepen in het inschrijvingsgeld.

Toelatingsvoorwaarden

Om de training goed te kunnen volgen is kennis op het niveau van de volgende trainingen noodzakelijk:

  • Inleiding in de pneumatiek
  • Elektro-pneumatiek

Indien deze voorkennis niet aanwezig is kunnen wij u een voortraject adviseren.