Het AREI is ontstaan uit het Algemeen Reglement voor de Arbeidsbescherming (ARAB). Omdat de bepalingen uit Titel III verouderd waren werd besloten om een apart reglement met voorschriften in te voeren voor het elektrisch materieel en elektrische installaties. Het AREI werd in 1981 bindend verklaard door 2 Koninklijke Besluiten die elk sloegen op een toepassingsgebied. De bepalingen van het AREI hebben 2 toepassingsgebieden:

  • De elektrische huishoudelijke installaties en de elektrische installaties van inrichtingen die geen elektriciteitsdienst hebben (geldig voor alle nieuwe uitvoeringen en belangrijke wijzigingen aan uitvoeringen sinds 1 oktober 1981)
  • De ondergrondse en bovengrondse elektrische lijnen van transport en verdeling van energie op openbaar gebied en de elektrische installaties van inrichtingen die wel een elektriciteitsdienst hebben (geldig voor alle nieuwe uitvoeringen en belangrijke wijzigingen aan uitvoeringen sinds 1 oktober 1983)

Het reglement wordt regelmatig aangepast. Deze jaarlijkse updatesessies zorgen er voor dat je op de hoogte blijft van alle wijzigingen.

Wat en voor wie?

Voor wie

Elektrotechnisch installateurs

Waar en wanneer?
MomentStartlessenroosterLocatiePrijsInschrijven
Dag15 december 2017lessenroosterSint-Niklaas100 Euro
Alle prijzen exclusief of vrij van BTW (afhankelijk van de lesplaats)

Goed om weten: alle SYNTRA Bedrijfstrainingen zijn beschikbaar op maat.
Neem contact met ons op op het nummer 03 760 08 26.

Vraag een offerte aan
Programma

Indien je regelmatig met de regelgeving van het AREI in contact komt, is het wenselijk dat je op de hoogte blijft van de mogelijke wijzigingen en updates die hierin gebeuren. De inhoud van deze opleiding wordt opgemaakt in functie van deze specifieke wijzigingen en updates. Tijdens de update-sessies worden deze dan ook uitgebereid toegelicht, zowel naar inhoud als naar toepassing. Door deze werkwijze hoef je niet noodzakelijk zelf de wetgeving op de voet te volgen. Onze specialisten doen dit voor jou.

Aanvullende info

Deze opleiding is erkend door Constructiv. Arbeiders ingeschreven in de bouwsector (Paritair Comité 124) hebben daardoor recht op volgende sectorpremies:

  • premies voor avond- en zaterdagopleidingen rechtstreeks aan de deelnemer
  • tussenkomst in de kost van opleiding aan de werkgever (opleiding tijdens en na de werkuren)
  • tussenkomst van 15€ per uur in de loonkost aan de werkgever (opleiding tijdens de werkuren)

Bij opleidingen in de periode 1 december tot 31 maart (van maandag tot vrijdag tijdens de werkuren ) is ook het stelsel van tijdelijke werkloosheid via “winteropleiding” van toepassing. Meer info op de website van Constructiv of via 09 338 55 10.

Toelatingsvoorwaarden

Basiskennis elektriciteit is wenselijk.