Dan is deze opleiding een sterke aanrader om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen (cfr. KB ‘Werken op hoogte') om op een correcte en veilige manier te werken op hoogte.

Wat en voor wie?

Voor wie

Arbeiders die een stelling helpen monteren, demonteren of aanpassen of bevoegde personen steigergebruik (de stellingen worden enkel gebruikt en niet zelf opgebouwd).

Waar en wanneer?

De opleiding Veilig werken op hoogte: module 2 is momenteel uitsluitend beschikbaar op maat.
Bepaal zelf locatie (in een SYNTRA campus, op locatie of in-company)
→ Kies zelf tijdstip en tempo
→ Wijzig het programma op basis van je concrete doelstellingen

Onze trainingsadviseurs nemen graag contact met u op met vrijblijvend advies.

Vraag een offerte aan
Programma

Theoretische vorming:

  • Montage- en gebruiksregels van eenvoudige stellingtypes: voorzorgsmaatregelen voor montage, plaatsing, stabiliteit, sterkte, weerstand, toegang, demontage en opslag.
  • Raadplegen en interpreteren montage- en gebruiksdocumenten (montageplan, proces-verbaal van de oplevering, onderzoeksrapport)
  • Interpreteren eenvoudig stellingplan
  • Eenvoudige systeemstellingen
  • Ondergrond, klasse en stabiliteit in functie van het uit te voeren werk
  • Verankeren stellingn
  • Gebruik toegangsmiddelen zoals ladders
  • Lastenverdeling op de stelling
  • Rekening houden met veranderende weersomstandigheden

Praktijkoefening:

  • Opbouw kaderstelling, multidirectionele stelling en rolstelling. Met aandacht voor bovenstaande veiligheidsaspecten.
Aanvullende info

Voor het praktijkgedeelte brengen deelnemers persoonlijke beschermingsmiddelen mee: helm, veiligheidsschoenen, valharnas. 

Sectorpremies:
De opleiding is erkend door Constructiv, waardoor je recht hebt op een sectorpremie. Tussen 1 december en 31 maart kan je gebruik maken van het stelsel van winteropleiding. Je ontvangt via Constructiv een premie van € 40/ dag bovenop je stempelgeld. Voor een avondopleiding ontvang je een premie van € 25/ avond en voor een zaterdagopleiding € 50/ zaterdag. Indien je werkgever akkoord gaat met deze opleiding, wordt een belangrijk deel van de opleidingsfactuur vanuit het sectorfonds bouw Constructiv betaald. Meer info: www.constructiv.be
Arbeiders uit PC124 maken aanspraak op zowel een (verhoogde) tussenkomst in de opleidingskost van € 80/ dag als een tegemoetkoming in de loonkost.

Toelatingsvoorwaarden

Personen met evenwichtsstoornissen of hoogtevrees mogen niet deelnemen.

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Iedere deelnemer ontvangt een deelnameattest. Om na te gaan of je over de juiste kennis en vaardigheden beschikken, kan het NAVB een facultatief examen afnemen voor de modules 2 en 3.